Da sam nastavnik

Da sam nastavnik sastav iz srpskog jezika o tome sta bi učenici radili da su nastavnici i kako bi se oni ponasali u toj situaciji.

Tema – Da sam nastavnik

Previse moci za moju ludu glavu. Da li bih je podnijela i normalno se odnosila prema djacima koji su rijetko kada normalni.

Da sam ja nastavnik rijetko bih trpjela ovo sto nastavnici danas trpe. Moja tolerancija bi bila ravna nuli, ali i moj posao nastavnika visio bi u vazduhu. Ipak nekih normi se ne bih drzala.


Nikada ne bih tolerisala da sam nastavnik bezobraznu djecu, a danas ih je mnogo, a sutra ce ih biti visi. A ucenici? Ucenici su sve zasticeniji. Uci ce u poslovicu ucenik umjesto ličkog  medvjeda. A nastavnik? Nastavnik je pas koji jos samo moze da laje ako su mu glasne zice zive. Nastavnik vise nije ni pas. Manje je vrijedan i bitan u ovom danasnjem savrsenom demokratskom drustvu od obicnog psa lutalice.

Zakon lijepo kaze najstrozija kazna ako neki ucenik udari profesora je 30 000 dinara, a najstrozija kazna ako neko udari psa je 300 000 dinara. Ucenicima fali samo povodac, drzavi fali mnogo, a meni da sam po profesiji nastavnik falio bi posao.

Leave a Reply

Your email address will not be published.