Dosla je zima

Dosla je zima sastav iz srpskog jezika. Pored ove teme o zimi tu su i ostali sastavi o zimi koje mozete procitati na nasem sajtu. Pismeni rad Dosla je zima.

Tema Dosla je zima

Dosla je zima. Polako i sigurno, iz godine u godinu sve vise kasneci, ali ipak je tu da nas podseti na to da i biljke i zivotinje imaju pravo na svoj odmor .

Primetim jako cesto, svake godine u razlicito vreme kako se sve oko mene usporava i uspavljuje. To je prvi znak da dolazi zima.


U mom domu vec na prve znake pada temperature, pocinje panika i zimska odeca se velikom brzinom sprema za novu upotrebu, dzemperi se peru i suse jer nikada ne znate kada ce vas iznenaditi novi sneg i niske temperature. Pred kraj jeseni dok su topli dan jos uvek tu sva paznja u kuci je usmerena na pripremu zinice, i naravno, u svom tom zivom poslu i guzvi niko ne primeti da se prve pahulje vec spremaju da nas posete. Ranijih godina se secam da smo cesto pripremali drva za grejanje, tezak posao, koji mi deca smemo samo da posmatramo i ne smetamo jer se mozemo ozlediti, uvek je slutio taj teg koji nosi prvi sneg a koji ce nas uskoro pritisnuti. Sve su to znaci da dolazi zima ponovo u moj grad.


Za sada se krijemo u kuci od mraza. Sve pripreme su uveliko prosle, ali sneg jos uvek ne pada. Iscekujem ga svaki dan, za mene ce tek onda zima zaista doci u moj grad.

One thought on “Dosla je zima”

Leave a Reply

Your email address will not be published.