Ekskurzija

Sastav na temu Ekskurzija sastav iz srpskog jezika

Ekskurzija

Secam se kao da je bilo juce. Trebali smo da krenemo na Kopaonik na malu ekskurziju sa drustvom iz osnovne skole.

Bilo nas je uvek puno odeljenja, samo u mojoj generaciji bilo je dese odeljenja sa priblizno trideset ucenika u svakom. Nastavnici su imali pune ruke posla. Trudili su se da nas maksimalno nadgledaju kako se neko ne bi izgubio ili zaostao za nasom masovnom grupom. Bili smo tamo u zimskom periodu i privlacili smo paznju skijasa gde god da smo se kretali grupno. Ono sto pamtim jeste uravo belina kojom je planina okovana.


U naseljenom delu gde se nalaze hoteli, gradjevine su namerno uradjene u drvetu kako bi podsecale na brvnare, tj. na planinski duh.nisam se usudila da skijam, drzala sam se grupe koja je hodala po kaficima i restoranima i ispijala kafe i cajeve. Nisam tip osobe koja voli sportove, pogotovo one zimske. Vise volim da se drzim tople prostorije, neke vatrice u kaminu i dobre knjige. U zimskim carolijama uzivam iskljucivo posmatrajuci kroz prozor. U svoj toj velikoj grupi, shvatili smo jako brzo da nam nedostaje grupica od cetvoro ljudi. Zavladala je panika, na planini je sezona i u mnostvu regularnih turista nalaze se cetiri nasa druga. U prvi cas smo shvatili da je najbolje da malo sacekamo jer su sigurno na stazi za skijanje ili zicari, ali kako je vreme odmicalo i mrak pocinjao da pada poceli smo potragu. Nakon bezuspesnih nekoliko sati potrage ubedjeni da su sleteli sa neke litice ili da ih je napala neka zivotinja, zatekli smo ih u holu naseg hotela kako razdragano pricaju.


Uspavana grupica koja je propustila polazak na skijaliste celi dan je provela u toplom hotelu razgledajuci njegov sadrzaj. Ljuti i promrzli, vratili smo se u sobe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.