Kad malo bolje razmislim

Kad malo bolje razmislim – sastav

Kad malo bolje razmislim, svega ovoga ne bi bilo da su ljudi znali sta su hteli. Iz godine u godinu verujemo u lazi kako ce biti bolje.

I umesto, da budemo pametniji i s vremenom shvatimo da se stvari neće  promeniti ukoliko sami nešto ne preduzmemo, mi smo sve gluplji i naivniji, i iznova verujemo sve većim lažima.  Već dugo vremena  razmišljam šta me čeka kad izađem iz škole. Treba li da krenem u dalje školovanje ili jednostavno prihvatim to da je zanat u ruci ono najbolje u ova teška vremena.


Gledam stariju bracu i sestre, studiraju. Kad ih pitate imaju li ideju gde bi radili, isprazno vas gledaju, jer nisu više sigurni, hoće li te kompanije poslovati kao sad dok se njihove studije ne navrše ili ce možda čak i propasti. Opet, da bi čovek imao danas zanat u ruci, mora i da ima kapital za privatan posao kako sutra ne bi radio za nekog naslednika koji ne zna sta je potrebno da bi se uspešno vodila firma. Zato sam shvatila da je najbolje otići u neku drugu zemlju. Tamo se školovati a nakon toga i zaposliti. Rad i znanje se jos uvek više cene u razvijenim zemljama, čini mi se da je to jedan i od uslova zašto su te zemlje postale razvijene.

Tužno je kad vam zemlja u kojoj ste rođeni ne pruža mogućnosti za život i tera vas od sebe, ali kad malo bolje razmislim, čini mi se da me sad vise interesuje moja budućnost od moje zemlje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.