Kako zamisljam svoju buducnost

Tema Kako zamisljam svoju buducnost za pismeni sastav uradjen samo za vas. Svi sastavi su ovde iskljucivo po vasim zeljama, a imali smo zelju da vam napisemo sastav Kako zamisljam svoju buducnost i to smo i ucinili za Natasu iz Novog Sada.

Kako zamisljam svoju buducnost

Svi mi zamisljamo svoju buducnost kao veoma svetlu. Oduvek sam smatrala da sam predodredjena za uspehe, ne one svetski priznate, vez svoje licne.
Kad spomenete moje ime u skoli, svi ce vam reci kako sam jako mirna devojcica, ali to ne znaci da nisam ambiciozna i energicna jer upravo jesam takva.


Oduvek sam volela istoriju, fascinirali su me jezici i kultura udaljenih civilizacija i smatram da cu biti jako uspresan arheolog jednog dana. Nije uspesan covek samo onaj koji zaradjuje puno, uspesan je onaj koji zaradjuje dovoljno da pruzi sebi osnovne stvari ali, koji je srecan poslom koji radi. Samo takva osoba moze napredovati. Ja sebe zamislja kao uspesnog i poznatog arheologa koji je pronasao mnog starih civilizacija i njihovog bogatstva i bastine koju bih darova muzejima sirom sveta. Vazan deo za nauku i ljude je da znaju svoj razvojni put a to podrazumeva sve narode, pa cak i one koji vise ne postoje. Samo uzbudjenje dok istrazujjete neku grobnicu faraona koji je umro pre vise hiljada godina je fantasticno i predstavlja veliki pokretac kod svih ljudi avantruistickog duha, kakva sam i sama. Ne mogu reci da se zamisljam u nekoj luksuznoj kuci, ali ta je kuca svakako puna starina i predmeta koje sam otkrila tokom svojih putovanja.


Vazno je da svako zamislja svoju buducnost na onaj nacin koji njega cini srecnim, jer ni jedan zivot nije uspesan i srecan ako se zadovoljevamo sitnicama.

One thought on “Kako zamisljam svoju buducnost”

Leave a Reply

Your email address will not be published.