Moj dogadjaj iz proslosti

Sastav Moj dogadjaj iz proslosti

Jedan dogadjaj iz proslosti mi je ostao duboko urezan u secanje. Taj dogadjaj se desio kada nisam bila bas toliko mala.

Secam se da se dizala velika buka u medijima povodom toga dogadjaja. Smatrali su ga znakom ili najavom velike katastrofe, velikih klimatskih promena , samo ne onim sto zaista jeste, a to je obicna prirodna pjava koja se ponavlja u udaljenim vremenskim periodima. Pomracenje Sunca se polako blizilo, i svaki dan smo dobijali upozorenja o merama opreza i kako se trebamo ponasati u tom trenutku.


Prirodna pojava u kojoj mesec staje izmedju sunca i zemlje i pomracuje ga na svega par minuta u potpunosti izazvalo je takvu paniku medju ljudima i dalo dobru polaznu tacku za razne mitove, legende, narodna verovanja. Secam se da nas je majka sve naterala da udjemo u kucu taj dan kada je pocelo pomracenje. Sedeli smo u kuci sa zamracenim roletnama tako da njedna zraka sunca nije mogla izaci, na televiziji je bio direktan prenos, tako da po recima mojih roditelja ne propusta nista znacajno. Price o stetnosti sunca u tom trenutku su dostigle granice nepojmljivog, od bolesti koze koji nastaju gotovo momentalno do samog sagorevanja u sred bela dana.


Ovaj dogadjaj mi je ostao urezan iz potpuno pogresnih razloga, umesto da ga pamtim kao retku prirodnu pojavu koju nikad vise u zivotu necu doziveti, ja ga pamtim kao ludilo koje je zavladalo medju ljudima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.