Nasledstvo

Nasledstvo – sastav iz srpskog

Uvek u filmovima kada se prica o nasledstvu, radi se o necekom velikom blagu koje je nemerljivo i za kojim svi tragaju.

Medjutim, nasledstvo ne mora uvek da bude materijalno bogatstvo. To moze da bude i neka izreka, iskustvo nama drage osobe, mudrost. Mi smo nasledstvo koje nasi roditelji ostavljaju ovome svetu, pismo kakvo ga danas poznajemo je nasledstvo koje je Vuk Karadzic ostavio svima nama. Tuzno je sto kad spominjemo da neko ostavlja nesto iza sebe, uvek prvo pomislimo na vozilo, kucu ili novac.


Cesto je to i neka materijalna sitnica koja nema neku veliku novcanu vrednost, ali ima veliku vrednost za one koji ih ostavljaju nama jer ih secaju na neki bitan dogadjaj. Secam se, nakon sto mi je preminuo deda, moja baka je svo zlato koje je imala a koje je dobila na poklon od dede razdelila unucima. Nije to neki skup nakit, njegova uloga je da nas seca na dedu. Ja sam u nasledstvo dobila burmu moga dede, veliki prsten koji nikad necu moci da nosim, ali koji je simbol pocetka borbe za zivot mojih bake i deke. Iz mnogih bakinih prica, znala sam da pre nego sto su stekli sve ono sto sad imaju, njihov zivot je bio jedna velika borba.

Ovo nasledstvo, prvo koje sam dobila, naucilo me je da je svaki put od nule veoma trnovit i tezak, ali ako se trudimo da idemo pravim putem ka svojim ciljevima, steci cemo veliko duhovno bogatstvo i porodicnu radost, kao sto su je stekli moji baka i deka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.