Nova godina

Nova godina pismeni sastav iz srpskog jezika. Sastav o Novoj godini koji ce vam se sigurno svideti. Oskoro objavljujemo jos jedan sastav vezan za Novu godinu na nasoj stranici, a tema ce biti Novogodisnji praznici.

Sastav Nova godina

Znam da svi smatraju da je Nova godina za moju generaciju, nista drugo do velika proslava, izgovor da izadjemo medju omladinu ili starije, da se lepo sredimo pa mozda cak i popijemo koju veselu casicu razgovrora sa nepoznatim osobama. Ali gresite.


Nova godina je nesto sasvim drugo u mojim ocima, i mnogo ozbiljnije od svega sto sam navela. Svidja mi se taj optimistican naziv Nova godina, koji sam po sebi obelezava novi pocetak, nove sanse, mogucnosti za nove uspehe kako skolske tako i ljubavne. Medjutim, Nova godina je ustvari znak da smo ispratili staru, godinu dana smo stariji i pre nego sto bezgresni i ocisceni od svega udjemo u novu, treba dobro rezimirati staru godinu i videti sta smo to postigli u njoj. Kako napraviti veci useh u Novoj, ako nism sveli racune i videli koliki su uspesi postignuti do nje same. Tek onda kad shvatite sta ste uradili, gde ste pogresili a gde doneli dobre odluke, mozete zakoraciti u nove pobede koje moraju biti vece od prethodnih. E onda dolazi proslava. Spremite se, opustite i veselite. Neka vam taj pocetak u dobrom raspolozenju bude temelj za novu uspesnu godinu koja vas ocekuje.


Retko ljudi misle da mi mladi raznisljamo na taj nacin, i da se ovako mladi i bez konkretnih ciljeva preispitujemo, ali vecina nas razmislja o tom boljem sutra.

Leave a Reply

Your email address will not be published.