Novogodisnji praznici sastav iz srpskog

Novogodisnji praznici sastav iz srpskog jezika

Decembar je uveliko tu i samim tim i svi oni praznici koje imamo u periodu zime.

Nisam nikada toliko obracala paznju na to, ali nijedan mesec u godini nema toliko praznika kao januar tacnije, period zimskog raspusta. Sama cinjenica da je napolju hladnije i da skoro cela porodica provodi vise vremena u kuci nego napolju, ove praznike cine ideilicnim i radosnim. Ja licno samo zimske praznike i mogu nazvati omiljenim jer Bozic upravo i jeste takav ne samo za mene nego i za ostale clanove moje porodice. To je jedini period u godini kada je moja mnogobrojna rodbina slobodna, bilo da su u pitanju oni koji idu u skolu ili oni koji rade. To nam je uvek bio dobar izgovor da se okupimo i proveselimo, da sednemo i da se opustimo ne razmisljajuci jeli vreme krenuti kuci jer je sutra radni dan. Kako smo vecina nas u siroj porodici slicne generacije, tako su nam i interesovanja uglavnom ista. Volim tu praznicnu trpezu za kojom svi sedimo i pricamo i smejemo se. Sto smo stariji, cini mi se da je sve manje takvih trenutaka u mojoj kuci, a verovatno i u tudjim.

Novogoisnji praznici su idealan trenutak da se porodica sastane, opusti i razonodi, da ponovo sa paznjom jedni sa drugima popricamo i posvetimo malo paznje kako sebi tako i drugima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>