Opis jedne zivotinje


Zivotinja koja me je uvek fascinirala jeste koala. Kako sam uvek i sama imala ljubimca u kuci, rosto mi je nezamislivo da neko ne voli zivotinju.

Medjutim, i sama ih prosto delim na one koje bi mogla da drzim u kuci i uzivam u njihovoj ljubavi. Ne mogu zamisliti da neka zivotinja grubog izgleda bude ljubimac, a koala je upravo to, nesto poput male mace ili kuce, nezna i mekana sa slatkim krunim okicama koje vas posmatraju. Nazalost ovakve zivotinje vam cesto ne dozvoljavaju da drzite u domovima ili da ih na bilo koji nacin posedujete. Meni je opet ostala upecatljiva jedna fotografija koju sam videla a to je fotogafija na kojoj vatrogasac daje vodu koali koja je dehidrirala nakon velikog pozara koji je zadesio njeno staniste. Prizor te divlje zivotinje koja sedi naspramno sa covekom i sa obe sapice drzi flasu vode i pije dok pogled ne skoda sa njega navela me je da je ne dozivim kao obicnu zivotinju vec kao neko razumno bice.


Njen pogled pun poverenja da joj covek nece nauditi a opet i njena nemocna i krajnje umilna pojava i krzno, pokazuju koliko je slaba naspram tog ogromnog vatrogasca.

Cudno je kako nas gest ili pogled nekog drugog bica moze toliko zbuniti i navesti da se pitamo. Moze li iko odoleti iskrenosti krupnih zivotinjskih ociju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.