Opis zimskog jutra

Sastav na temu Opis zimskog jutra. Ovu temu smo napisali na nagovor ucenika Milana J. Ako se svidi vama nas pismeni rad nadamo se da cete nas pohvaliti. Opis jednog zimskog jutra u mom kraju je napisala za vas Ivana. Jos mnogo njenih radova mozete procitati kod nas.

Opis zimskog jutra

Primetila sam kako su jutra u sustini najlepsi deo svakog dana. Bilo koje godisnje doba da je, taj prvi susret sa jutrom ostavlja najveci utisak.

Bilo da vas bude zraci sunca koji se sunjaju kroz roletne leti, ili zvuk raspevanih ptica u prolece , zvuk rominjanja kise i njeno dobovanje po prozoru i krosnjama drveca u jesen, ili tisina zimskog jutra.


Setite se prvog osecaja kad u hladno zimsko jutro otvorite oci. To je toplota vaseg krevet i zvuk peci koja pucketa u cosku sobe. Tada se sve cini kao muzika. Ustajete lagano iz krevete i pre nego sto bilo sta drugo uradite prilazite prozoru. A tamo, beli pokrivac pokrio celi grad. Prozor moje sobe gleda na bastu. Svake godine iznova se obradujem zimskom jutru iako je uglavnom isti. Celu bastu pokrije beli jorgan, ne vidi se nijedan deo travnjaka ili mokre zemlje. Vec odavno ogolelo drvece okiceno je mrazom i zakli se na zracima zimskog sunca koje steze. Trepere i presijavaju se na zubatom suncu kao da sviraju neku simfoniju. A sneg lagano veje. Padao je celu noć žustro kako bi sve prekrio i sad lagano pada u sitnim pahuljama.

Tek onda se oblacim i obavljam svakodnevne jutarnje rituale. Secam se kao dete kako sam volela ta jutra okicena snegom, istrcavala sam iz tplog kreveta zudeci za novim zimskim radostima.

5 thoughts on “Opis zimskog jutra”

  1. Bravo ovo je sastav zimskog jutra a ne ono sto sam citala “zimske radosti” !!!!!
    Bravo danas mi je pismeni pa citam kupim fazone, tvoj mi se sviđa <3

Leave a Reply

Your email address will not be published.