Osoba koja mi je uzor

Sastav na temu Osoba koja mi je uzor iz srpskog jezika. Ovaj pismeni rad je napisala ucenica srednje skole Marija M. Nadamo se da vam se svidja sastav.

Osoba koja mi je uzor

Medju svim ljudima koji me okruzuju, i onih poznatih i onih koje srecem u prolazu i sa kojim imam samo takozvani poslovni odnos, samo je jedna osoba koja je na mene izvrsila najveci uticaj.

To je moja starija sestra. Slobodno mogu reci, bez imalo preterivanja, da sve ono sto je dobro na meni i u meni, ona je napravila. Zahvaljujuci njoj , ja sam bolji i kompletniji covek.


Ne mogu reci da je razlika u godinama velika, svega tri godine, ali opet sasvim dovoljna razlika da sve barijere sama srusi i prokrci siguran put za mene i brata. Kao najstarija uvek je bila odgovornija i vise obaveza je bilo na njenim ledjima, od cuvanja kao malih, spremanja obroka, kucnih poslova do pomaganja u skoli. Figurativno receno svaka kola su se slomla na njenim ledjima i svaki led sama je probijala da bi meni bilo dobro. Iako zensko, imala je uvek neverovatnu snagu kad aje trebalo braniti mene i brata kao mladje. U njoj sam uvek imala podrsku i prijatelja i razumnu osobu koja ce me dobro posavetovati. Nazalost, nisam naucila od nje da reagujem mirno u panicnim situacijama, ja se izgubim u takvim trenucima, ali ona je savrseno miran i trezven duh koji radi sve bez greske.

Koliko god da vracam, nikad anecu moci da joj vratim svo duhovno bogatstvo, srecu i razumevanje koje je ona meni pruzila za ovo malo vremena.

Leave a Reply

Your email address will not be published.