Pao je prvi sneg

Tema Pao je prvi sneg iz predmeta srpski jezik. Opis snega u mome kraju i opis zimskog pejzaza koji je stvorila kraljica zima.

Sastav Pao je prvi sneg

Danas je pao prvi sneg. Sva deca iz ulice izletela su pred kuce prepuna radosti i ususkana u tople skafandere jer je to bio jedini uslov da ih majke puste na zimu.

Padao je celu noc, bez prestanka. Napadao toliko da ujutru kad sam ustala sve sto sam mogla videti bila je nepregedna belina. Obukla sam se toplo i izasla u mrak. Bila sam prva smena u skoli i jos uvek nije bilo svanulo kad sam krenula u skolu. Sneg je bio savrsen.


Suv i skripav pod mojim stopalima, a jos uve ne uprljan i ne izgazen jer ni automobili jos nisu krenuli ka odredistima firmi ka kojima su vozili poslovne ljude. Ja sam u tisini koracala i uzivala u prizoru koji se pruzao. Kad sam dosla kuci, vec uveliko atmosfera napolju nije bila tako umirujuca. Ulice su bile pune dece koja su uzivala u zimskim radostima, grudvala se i pravila tvrdjave u snegu. Oni koji su tek stigli iz skole, tuzno su gledali kroz prozor jer su drugarima mogli da se pridruze tek nakon sto zavrse domace zadatke i obaveze za sutrasnji zimski dan. Ja sam sedela i pijuckala caj. Nadala sam se novom snegu kako bih i sutra ujutru mogla da uzivam u zimskoj idili.


Iako najhladnije godisnje doba, cini mi se da se zimi uz sve njene lepote lakse ugrejem nego sto se leti rashladim uz sve jednolicnosti velikih vrucina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.