Pismeni zadatak o majci

Pismeni zadatak O majci za osnovnu skolu. Napisan pismeni rad za sve one koji su zeljeli jos jedan sastav o mami da napisemo. Vec ima par pismenih radova na sličnu temu, odnosno par sastava o majci, ali za one kojima to nije dovoljno napisali smo jos jedan pismeni zadatak za vas.

O majci

Ko moze bolje pričati o majci od njenog rodjenog djeteta? Niko. Pisati jos jednu odu majci bilo bi suvisno jer je vec napisano na hiljade sastava o majci.


Pokušaću realno sagledati osobine moje majke iako to nimalo nece bilo lako jer kao i svako dijete i ja sam vezan za majku i volim je svim srcem. Ipak necu se upustiti u nerealne hvalospjeve kakve su samo još grčki pisci i pisci pod političkim pritiskom pisali grckim bogovima ili Titu. Moja majka.. Razmisljam kako oštrim perom ili jeftinom hemijskom olovkom da pišem o majci i trazim joj mane, ali nešta mi dugo traje razmišljanje. Moja majka nikad nije pokazivala interesovanje za moja interesovanja, nikad me nije napomenula da se utrpam i da ne naladim bubrege, svaki rodjendan mi je zaboravila i nikad mi nije kupila ono što sam zaista želio, a zagrljaj, zagrljaj nikad nisam dobio, nikad nije dolazila i pričala mi priče za laku noć kad ne mogu da zaspem, nije mi pričala noćima priču cico maco po nekoliko puta dok ne bih utonuo u san, nije me razumjevala kad se zaljubim i zatvorim u sobu i tada nije znala da me samo princes krofne mogu oraspoloziti..

I tako mogu lagati i obmanjivati sve. Istina je da se svaki pismeni sastav o majci mora pretvoriti u odu. Mozda ima i drugačijih sastava, ali žalim ih, žalim učenike koji ne osjećaju tu ljubav, brigu i toplotu koja bi svaka majka trebala dati svome djetetu.

Hvala ti što mi nisi dala razlog da napišem iole drugačiji sastav od hiljada drugih.

Leave a Reply

Your email address will not be published.