Putujem na krilima maste

Putujem na krilima maste ili Putovanje na krilima maste tema tj sastav iz srpskog jezika koji su mnogi trazili da napisemo. I evo ga sastav po vasoj zelji.

Putujem na krilima maste

Moja masta moze svasta. Sve one stvari koje sebi ne mozemo da omogucimo jer nemamo sredstva za to ili su prosto nemoguca za ostvariti, za to mozemo da upotrebimo mastu.

Ja recimo zaista volim da putujem. Oduvek sam mastala da posecujem udaljene zemlje i kulture koje su drugacije od moje, ali za to nemam ni dovoljno sredstava, a naravno, ni dovoljno godina pa sve sto mi preostaje jeste dobra avanturisticka knjiga i malo moje maste.


U svojoj masti sam posetila mnoga mesta, a jedno d omiljenih je Indija. U svim onim njenim jarkim bojama koje su jos zivlje na suncu koje kod njih nikada ne gasne, cela zemlja izgleda kao neka predstava u kojoj su svi ljudi glumci. Zene prolaze ulicama u sarijima tako zivopisnih boja i ukrasenih sa toliko detalja da je prosto neverovatno kako to sve izgleda i da su to mogle ljudske ruke tako ukrasiti. Bez obzira na to koliko je priroda ziva i kakve je sve cudne zivotinje nastanjuju, nisam mogla zanemariti cinjenicu da je zemlj jako siromasna, tacnije, da je jako puno siromasnog stanovnistva u njoj. Ako se povucete malo dalje iz grada naici cete na veliki broj budistickih hramova u kojima vlada takav mir i spokoj da vrlo cesto imate utisak da ste potpuno sami u tom hramu.


Nije ovo jedino mesto u koje sam otputovala zahvaljujuci svojoj masti, sa njom mozete otici i u one gradove koji vise ne postoje, a to je tek prava avantura.

3 thoughts on “Putujem na krilima maste”

Leave a Reply

Your email address will not be published.