Putujem i posmatram tema iz srpskog

Putujem i posmatram

Uvek sam volela provoditi vreme u prevoznim sredstvima u tisini gledajuci kroz prozor. Nisam nikad bila neki ljubitelj price u takvim prilikama, i cesto bih se pravila da spavam kako me ne bi uznemiravali u tim situacijama.

Kad sam pocela putovati u skolu autobusom, shvatila sam da mi je najlepsi period upravo ta voznja od skole do kuce ili obrnuto i ujedno i najveci odmor. U putu, u tisini, videcete i zapamticete mnogo vise stvari nego obicno, bar je tako u mom slucaju.


Kad god sam isla na neko udaljeno putovanje, primecivala sam da grupne posete i zamor svih posetilaca ili putnika u velikoj meri ometaju vasu percepciju svih novih stvari koje dobijam u tom trenutku. Guzva i graja odvalace moje misli od svega lepog. Zato volim da sama u tisini jednostavno posmatram sve lepote ovog sveta. Uzivala sam tako u jednom prizoru kao mala kad sam bila na Palickom jezeru. Stajala sam kraj same vode oslonjena na betonsku ogradu. Sunce je zalazilo i ja sam posmatrala odsjaje sunca u toj mirnoj vodi. Sumrak se polako zgusnjavao oko nas i jos jedino mesto koje je imalo na sebi tragove sunca bila je upravo voda.


Zaista ssm mnogo putovala sa svojim roditeljima, videla sam puno toga i jako je tesko navesti sve lepo sto sam videla, samo poneke zaista velicanstvene slike ostaju duboko urezane u misli.

Leave a Reply

Your email address will not be published.