Sastav 8. mart

Sastav na temu osmi mart.

8. mart

Kao i vecina muskaraca ne vidim cemu tolika zbrka oko praznika kao sto je 8. Mart. To je dan kada su zene povecale broj obaveza na vec pretrpane dane.

Cak i kad vidim da momci osecaju potrebu da poklone daju devojkama nasih godina, uvek se osecam zbunjen. Ja sam ovaj praznik dozivljavao kao nesto sto je posveceno nasim majkama i tetkama , babama, nastavnicama. Pripisivao sam to zenama koje su osnovale potomstvo, zenama koje pored vodjenja domacinstva, obavljaju ulogu majki i supruga i na sve to idu i na poslove raznih vrsta, rizikuju, umaraju se, gube nerve i vid i strpljenje, ali onda ipak dodju kuci, stignu da spreme rucak, prekontrolisu domace, operu ves, srede kucu i ujutru vam pripreme opeglano odelo da obucete.


Ako mene pitate, to zasluzuje mnogo vise od jednog cveta godisnje. Sad, na samom pocetku sam rekao da ne vidim razlog zasto su se zene borile za veca prava jer su sa njim dobile i mnogo vece obaveze. Nekako mi se cini, da ja sam uvek trazim nacin da i ono malo obaveza koje imam izbegnem, a moja mama i ostale zene to nekako prosiruju, kao da im je malo ludila koje imaju oko sebe.

Oduvek sam smatrao da je cvet lep poklon, ali ako postoji opcija da nagradimo ove zene, mozda je bolje da taj dan mi na sebe preuzmemo kucne obaveze, cisto da im malo olaksamo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.