Sastav Jedan zimski dan

Sastav na temu Jedan zimski dan

Zimski dani sve slicniji jedan drugom kako polako postajem starija i ozbiljnija. Moja generacija izrasta i sada se u ulici snegu raduju neka nova mala deca kao i mi sto smo nekad.

Zivim u naselju koje je pocelo davno da se gradi ali su svi parovi koji su tada dosli bili mladi supruznici koji su tek trebali da osnuju porodice. Svi u bili slicnih godina pa su tako i decu dobijali u slicnim razdobljima. Kad dodjete u tu fazu zivota da vas je lakse isterati napolje nego uterati u kucu, vidite koliko imate istomisljenika u komsiluku.


Bili smo ulica sa najvise dece. Nismo se nikad razdvajali na muske i zenske, svi smo se druzili i voleli i cuvali jedni druge. Cecam se jedno posebnog zimskog dana kad aje sneg prvi put napaao toliko da su se kanali kraj puta izjednacili sa ulicom. Tad je pocela igra. Razdvojili smo se u mesane grupe i u dva naspramna kanala napravili baze. U njima smo pravili i cuvali grudve kojima smo se medjusobno gadjali. Moram priznati to je bio mali rat u igri ali bez povredjenih. Igrali smo se standardnih zimskih igara.

Danas nema toliko dece u mojoj ulici, i ona koja u njoj zive, i suvise su mala da bi mogla izaci u veliki sneg bez nadzora roditelja. Mozda jednog dana budem uzivala u pogledu na jedan tudji zimski dan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.