Sastav na temu Moja borba za istinu


U svakom trenutku, covek moze biti naadnut iz nepravednih razloga i okrivljen neistinom za nesto sto nije uradio.

Uvek cu se secati kada je moj mladji brat dosao u nezgodnu situaciju zbog lazi koje su pale na njega. Kao starija sestra morala sam se boriti za njegova prava. Svi decaci iz ulice su se igrali na ulici. Naravno igrali su fudbala i samim tim dovodili u rizicnu situaciju sve okolne kuce i njihove prozore. Sedela sam za to vreme u dvoristu i citala novine znajuci da ce tako nemirni napraviti neku stetu. I jesu. U zaru igre jedan od decaka je jako sutnuo loptu i razbio komsijski prozor. Kako su svi momci bili uglavnom stariji od mog brata i medjusobno se vise druzili, logicnoo je bilo da njega podmetnu kao zrtvu za ovaj nestasluk. Nije strasno razbiti prozor, strasna je grdnja koju neko dobija pogotovo ako zaista nije nista uradio.


Ljutiti komsija je izlete i poceo da galami na mog brata sto je u meni izazvalo veliku bol i zelju za dokazivanjem nevinosti onoga koje nepravedno optuzen. Nisam bila fina. Rekla sam ruzne stvari i ispricala pravu istinu kako je doslo do nezgode.

Moram priznati da je moja borba dovela samo do toga da moj brat vise nije provodio puno vremena u tom drustvu jer su ga oni obacili. Mada sam i dalje ubedjena da nije puno toga izgubio tog dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.