Sastav na temu Putopis

Putopis sastav iz srpskog napisan za sve one koji su trazili da napisemo sastav za pismeni zadatak na temu Putopis. Ako vam se svidi sastav lajkujte nas sajt imate u gornjem desnom uglu fb dugme.

Putopis

Cesto sam gledala emisije, takozvane putopise, na televiziji. Zanimljivog coveka ili zenu koji putuju po svetu i obilaze prelepe destinacije i pricaju o njima.

Ne govore samo o svom dozivljaju nego vas i fasciniraju interesantnim podacima o toj zemlji koji su istiniti ili nekim interesantnim dogadjajima koji su vezani samo za taj poseban grad.


Ja sam tako jednom prilikom sa roditeljima otputovala u Nicu. Isli smo uz pratnju vodica ali nas nije pocastio nekim interesantnim informacijama. Vise nam je vremena bilo dato na raspolaganja da kupujemo i samostalno setamo i razgledamo. Ali ja cu vam pokusati preneti jedan mali deo onoga sto sam dozivela. Nica je grad koji se nalazi u Francuskoj i izlazi na samu Azurnu obalu. Pored zivog centralnog dela grada koji je kulturni i ekonomski centar, periferija vas opcinjava svojim prirodnim izgledom. Sto ste blizi plazi ulice su sve uze i dobijate sliku starog Pariza. Ulice sirine trotoara a zgrade previsoke, izmedju prozora naspramnih zgrada razapeti su kanapi koji sluze za susenje vesa a u prizemlju zgrada nalaze se mali romanticni kafici ciji stolovi stoje na samoj ulici. Ovim putevima mogu proci samo pesaci i biciklisti. Kad prodjete naseljeni deo sa stambenim zgradama ulazite na pijacu cveca i voca, koja vas opije svojim mirisima i bojama.


Obala je nesto sto sve zanima, ali kad imate ovako zivopisnu i neobicnu sredinu laza je jedino ono stvo ste vec negde videli u istom obliku. Jedino vam boja vode oduzima dah taman toliko da na njoj odmorite oci.

Leave a Reply

Your email address will not be published.