Sastav O Božiću

Bozic sastav iz srpskog jezika za skolu. Priblizio se Božić i u školama se sve češće zadaje tema Bozic. Nadam se da ce vam ovaj sastav pomoci

Sastav O Božiću

Nikada nisam imala dilemu koji je moj omiljeni praznik.

Ja najviše volim Božić. Od svih veličanstvenih praznika koje slavi moja porodica, čini mi se da je ovaj najsvečaniji i da ima najlepše običaje. U mojoj kući se za Božić ustaje jako rano. Cela porodica mora da se omrsi posle dugog posta i obavi Božićni doručak kako bi spremni dočekali polaznika. I moj brat je polaznik. Odlazi u kucu moje bake.


Na Božićno jutro, napolju je još uvek mrak dok se budimo i oblačimo svečanu gardarobu. U kuci je toplo i mama je postavila najukusniju trpezu za taj posebni dogadjaj. Na stolu je i cesnica u koju svi znatizeljno gledamo jer znamo da ce neko izvuci novcic i imati uspesnu godinu. Nakom sto se omrsimo prvim zalogajem mesa, cestitamo jedni drugima najlepsi hriscanski praznik i pocinjemo sa doruckom. Necete mi verovati, ali to je jedini obrok u mome domu koji se obavi sa ugasenim televizorom. Cela porodica se smeje i raduje i veselo prica dok u svom parcetu cesnice trazi novcic. Nakon dorucka, brat odlazi kod bake a nas polaznik stize u nasu kucu.

Veselje se nastavlja tokom celog dana. Taj dan veliki broj rodbine prodje kroz nasu kucu i svi uzivamo u praznicnoj atmosferi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.