Sastav o muzici


O muzici

Odmah da kazem da sam ja prava osoba za pisati o muzici. Ne sviram nikakav instrument i jako lose pevam, ali tesko da mogu zamisliti osobu koja vise u muzici uziva od mene same.

Ne biram mnogo muzicke pravce, ako je pesma lepa i tekst ima nekog smisla, mogu reci da cu je poslusati bez obzira na to da li spada u narodnu muziku ili metal. U zavisnosti od raspolozenja punim svoje baterije upravo glasnom muzikom uz koju cesto plesem. Nisam muzikalna kao sto sam rekla ali imam ritma za ples. A kako plesati ako nemate muziku koja ce da vas nosi. Zamislite bilo koji tezak fizicki posao u pratnji muzike koju bas volite i sve ono sto treba da uradite nece delovati tako tesko i kao obaveza. Svaki lep dogadjaj u mom zivotu ali i u tudjim zivotima propracen je upravo muzikom i dobrim raspolozenjem.


Kad malo bolje razmislim, za svako doba dana i noci, godisnjeg doba ili povoda postoji odredjenja muzicka kompozicija koja ga cini lepsim i upotpunjuje. Muzika daje boje i pokret ovom ucmalom svetu, koji sim muzike, tesko da ima neku lepu tvorevinu.

Zamislite svet bez tonova, onih tonova koji vas teraju na pokret i radost. Pa cak i kad vam se place i osecate teret na dusi, neke je stvari lakse preboleti uz muziku.

One thought on “Sastav o muzici”

Leave a Reply

Your email address will not be published.