Sastav Zimski pejzaz

Sastav iz srpskog Zimski pejzaz opis pejzaza zimi. Najlepsi sastavi o zimi na nasem sajtu. Pesmice za skolu, tema, pismene vezbe i jos mnogo toga samo na nasem sajtu.

Zimski pejzaz

Gde god da pogledam prostire se belina koja pokriva sve dokle mi pogled doseze. Ravnica u kojoj zivim, omogucuje mi da punim oci lepotom ovogodisnje zime.

Svaki dan sam primorana da se sluzim vozom , kao prevoznim sredstvom, kako bih stigla do skole sto mi omogucuje da uzivam u jednocasovnoj meditaciji. Jeste li nekad putovali vozom kroz ravnicarski kraj? Gde god da idete, pogled se pruza u beskraj dok se nebo i zemlja na odredjenoj udaljenosti ne sastave.


Pruga kojom putujem je smestena medju njivama i nemam priliku da posmatram gradove pod sneznim pokrivacem osim kad sam u stanici. Uglavnom su to njive koje se na svetlosti zimskog sunca cakle i sijaju kao da su prekriveni nekim strasom. Tek ponegde mozete ugledati po koje ogoljeno drvo ili zbun, koje osim granja koje strci smrznuto ka nebu, nicim drugim nema da se ukrasi. Ponekad mi pogled odvuku divlji jeleni i zecevi koji se krecu po tim istim njivama u nadi da ce pronaci nesto od useva da je odolelo mrazu kako bi se nahranili. Sav taj velicanstveni pogled, zacinjava spoznaja da sve to posmatram iz toplog vagona u kojem je tisini jer i ostali putnici ili uzivaju u istom prizoru ili hvataju poslednju dremku pred radni dan.


Gde god da stanete u vreme zime, zimski pejzaz koji ce pruzati pred vama oduzimace vam dah sigurno. Cini mi se, ovo je jedno od mojih omiljenih godisnjih doba.

One thought on “Sastav Zimski pejzaz”

Leave a Reply

Your email address will not be published.