Slikarka zima

Slikarka zima sastav

Jeste li nekad culi za naziv slikarka prolece ili slikarka leto? Naravno da niste, jer nijedno godisnje doba ne slika tako zivopisno kao zima.

Kao veliki ljubitelj zime moram priznati da uvek drzim njenu stranu i stojim iza svoje tvrdnje da je to najlepse godisnje doba u godini. Iako malo hladno, svakako pruza prave radosti kako za decu tako i za starije. Gde god da se okrenete samo mozete uzivati u lepim prizorima koje stvara sneg i mraz, od sara kojima ukrasava nase prozore, preko leda kojim kiti drvece i krovove pa sve do belog pokrivaca koji cuva ulice i dvorista. Osecaj mira i spokoja i ispunjenosti koji vas obuzme na prvi pogled na vasu ulicu prekrivenu snegom je nezamenljiv. Cini mi se, da nikad u zivotu nisam nista lepse ni videla.


Svake godine je sve manje snega u mome kraju i plasim se da ova slikarka uskoro nece imati sta da oslika, tacnije da nece imati cim da slika. Mi kao savesni i moderni ljudi koji sebi olaksavaju zivot mnogim tehnickim sredstvima, izbili su kistu iz ruke ovoj vrhunskoj umetnici.

Plasim se da ce doci dan kad acu deci pricati kako su zime u mojoj ulici bile velicanstvene i kako je samo tada mogla da se vidi sva lepota moga kraja, onda kad ga zima oslika svojim bojama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.