Zima u mome kraju sastav iz srpskog jezika

Zima u mome kraju sastav iz srpskog jezika, opis Zime za sve razrede. Procitajte jedan od najlepsih radova na temu Zima u mome kraju i ako vam zatreba jos neki sastav o zimi javite nam se.

Zima u mome kraju

Svako ko je imao priliku da odrasta uz ruske bajke, volece zimu a samim tim i prelepe prizore koje ona stvara.

Zivim u gradu i nazalost od onih ruskih bajki nemam mnogo, jer u mom gradu sneg jako brzo okopni. Kako je grad u kojem zivim velik, poslovan i studentski centar, poslednje sto zeli udruzenje gradjana jeste da dodje do kolapsa u saobracaju.


Ja sam u jednom o urbanijih delova, da ne kazem u centru i samo kad uspem da ulovim onaj rani trenutak ili kasni kad sneg pocinje da vitla bulevarom, mogu da uzivam u jednoj mojoj ruskoj bajci. Inace vam gradovi ne mogu priustiti tako lepe prizore jer su uglavnom prekriveni betonom i zgradama koje su slicnog oblika. Svu tu monotoniju i sivilo jedino sneg moze da promeni i osvezi i zato ljudi koji zive na ovakvim mestima zimu cene najvise od svih godisnjih doba. Ne mogu reci da se sneg zadrzi dugo u mom kraju. Kako kroz bulevar prolazi puno tramvaja, autobusa a naravno i automobila, moja ulica je jedna od prvih kroz koju prodje sluzba za ciscenje snega i vrlo brzo ga ostane jako malo. Ono malo sto ostane na ulicama jako brzo otopi para iz sahtova i motori vozila koji neprestano prolaze.


Zato omladina u mojoj ulici stoji na prozorima kasno nocu i posmatra ulicne svetilje oko kojih plesu pahulje, jer je to cesto jedina zimska radost u kojoj mogu da uzivaju u gradu.

One thought on “Zima u mome kraju sastav iz srpskog jezika”

Leave a Reply

Your email address will not be published.